Liset Nusselder doet onderzoek naar de verbetering van het aardappelproces. Het doel is om meer rendement en aardappelopbrengst te genereren. Ze zorgt ervoor dat nieuwe machines geïnstalleerd en gevalideerd worden en maakt na plaatsing een evaluatie.
“Het creëren van meer rendement kan op verschillende manieren. Zo kun je de snijkwaliteit verbeteren door bijvoorbeeld scherpere messen te gebruiken. Uiteindelijk krijg je dan een hogere opbrengst per aardappel omdat je er meer en betere friet mee kunt maken. Om te onderzoeken wat goede manieren zijn om dit te doen voer ik tests uit in de fabriek.”

“Ook ik draag bij aan verduurzaming.”

“Ik vind het leuk om dingen in theorie te bedenken. Voor het plaatsen moet je goed bekijken wat de machine moet doen, waar hij het beste kan staan en hoe hij het beste functioneert. Uiteindelijk zie je op locatie pas of alles zo uitpakt als je had bedacht. Het contact met andere afdelingen tijdens zo een project is heel leuk. Hierdoor krijg ik een breed beeld van het bedrijf en leer ik veel nieuwe mensen kennen.”

Wat ik mooi vind aan Aviko is dat we erg bezig zijn met verduurzaming.

We vervangen machines die veel water en energie gebruiken door

duurzamere apparaten waardoor we steeds minder verbruiken. Door het

proces te verbeteren voorkom je ook aardappelverspilling. Het kleine

beetje dat altijd verloren gaat eindigt bij veevoederbedrijf Duynie.

Hierdoor komt het alsnog goed terecht. Ik vind het mooi om op deze manier impact te hebben op de wereld, we moeten aan de toekomst denken.

Blijf op de hoogte van nieuwe en relevante vacatures

Laat je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe vacatures

Blijf op de hoogte van nieuwe en relevante vacatures

Laat je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe vacatures