Als productontwikkelaar werkt Maaike Renssen mee aan een product van begin tot einde. Het begint met een idee op papier, zij werkt dit in het lab uit tot een volwaardig aardappelproduct.

’s Ochtends haal ik geschilde aardappels in de fabriek en experimenteer

ik in het lab met sausjes en kruiden, afhankelijk van het gewenste

product. Daarna ga ik naar productie om het te verpakken. Het product

wordt dan verhit en weer teruggekoeld. We doen er alles aan om de

monsters hetzelfde proces te laten doorlopen als alle andere producten.

Daarna wordt het product beoordeeld en volgen er veelal nog veel meer tests omdat een product nooit met één test klaar is. Vaak gaat er minimaal een half jaar overheen voordat het product gelanceerd wordt op de markt.”

"DE HELE FABRIEK KLEURDE ORANJE, DAT IS MIJN LIEVELINGSKLEUR"

“Daarna is het altijd blijven kriebelen en ik ben blij dat ik uiteindelijk als productontwikkelaar aan de slag kon. Ik word hier altijd uitgedaagd, mijn manager ziet vaak nog eerder welke uitdaging ik nodig heb dan ikzelf. Hierdoor blijf ik me constant ontwikkelen. Daarnaast is de sfeer gewoon heel gezellig, lekker nuchter en Achterhoeks.”

Het leukste moment is als een product dat jij geproduceerd hebt uiteindelijk ook echt zo uitpakt als je bedacht had. In januari lanceerde ik de zoete aardappelblokken. Mijn lievelingskleur is oranje, dus het was super leuk om de hele fabriek oranje te zien kleuren. Daarnaast vond ik het technische aspect dat aan dit product zat erg leuk.

Blijf op de hoogte van nieuwe en relevante vacatures

Laat je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe vacatures

Blijf op de hoogte van nieuwe en relevante vacatures

Laat je gegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuwe vacatures